Anna-Karin Widén  •  Duvslaget 1  •   641 35 Katrineholm  •  Tfn: 0150-596 98  • Mobil 070-439 33 83 •  e-post
2010-05-09
Det har hänt en hel del sen sist. Först och främst så var vi på utställning i Vilsta den 3 april och Alva vann öppenklassen med CK men placerade sig inte i tikfinalen. Roligare var det med valparna där Jonna blev BIS-valp i den yngre klassen och Charlie (Fornix Jozo) blev BIM-valp i samma klass. Övriga valpar var Fornix Justin 3:a med HP samt Fornix Jonatan 4:a i klassen.
Dagen efter åkte vi till Stockholm dock utan valpar och Alva vann åter igen klassen och slutade som BT-3 en plats från CERT och championat.
Nu i helgen den 9 maj var vi på utställning igen i Larv och åter igen vann Alva öppenklassen och stod nu som BT-2 åter igen en plats från CERT. Uno gick bättre och blev både BIR och BIG.
På plats fanns ochså valparna Jonna som blev både BIR-valp och BIS-valp bland 34 valpar. Fornix Justin var också med och blev BIM-valp.

2010-02-21
En del uppdateringar är gjorda på sidan:
Kullar är uppdaterad med den senaste kullen, se mer [Här]
Jonna har fått en egen sida [Här]

------------------------------
Nyheter från 2009 hittar du [Här]


2010-05-16
Ännu en helg med fantastiska resultat. Vi åkte ner till skåne i fredags för att vara med på SvVK/s utställning i Höör. Alva vann än en gång öppenklassen och den här gången räckte det hela vägren fram och hon blev både BIR och ny SE UCH.
Vår lilla Jonna blev för tredje gången på raken BIR-valp och slutligen även BIS-3-valp.
Hennes bror Fornix Justin blev BIM-valp och Fornix Härbert blev 2:a i veteranklass med HP.

------------------------------
2010-06-07
Nu har vi haft en ny fantastisk utställnings helg. Vi var i Norrköping i lördags där Jonna blev BIR valp och Justin BIM valp.
Alva kunde åter vara med och debuterade i championklass och blev bästa tik 4.
Dagen efter var Fornix Justin i Vänersborg och blev BIR valp och BIS 2 valp helt fantastiskt grattis Janet,Jörgen och Emma.
Nu till helgen åker vi till Tångahed och där ska 5 av valparna vara med Jonatan,Justin,Jolina,Judit och Jonna det ska bli så roligt.
Ett par nya bilder på Jonna och Justin blev det även när han var på besök i helgen. Klicka för att se den i full storlek.
------------------------------
_MG_4895 _MG_4889
2010-06-15
Nu har vi haft en ny fantastisk helg i Tånga Hed med två dagars utställning.Det var fem av valparna i J-kullen och tre av Fornix veteraner med. Jag vill tacka alla fantastiska valp köpare att ni vill visa upp era hundar och att ni tar hand om dem så bra och visar dem så fint.
Här kommer resultaten.
Lördag Vinthundsklubben
Fornix Justin BIR valp och Fornix Jolina BIM valp Jonna 2:a  Fornix Härbert 2;a veteran klass.
BIR blev vår kära pappa Twyborn Big Ben

Söndag Whippetklubben
Fornix Härbert BIS-veteran, Fornix Judit BIS-valp Jolina 2:a, Jonna 3:a.
Fornix Justin 2:a HP Jonatan 3:a  Fornix Isabell BIM senior, Isak 3:a HP i seniorklass Mamma Alva blev BT-3.
Jag är så stolt över alla FORNIXARE

Klicka på bilderna för att se dem i full storlek!
------------------------------
_MG_5604 _MG_5617 _MG_5633 _MG_5934 _MG_6004
2010-07-25
Det har hänt en hel del sedan sidan sist uppdaterades.
Vi åkte på semester i början av månaden och den var en kombinerad semester där vi passade på att vara på några utställningar i södra Sverige. Först åkte vi förbi Borås där valparna Fornix Justin och Fornix Jonna blev BIR och BIM-valp. Mamma Alva blev BT-3. Sedan fortsatte vi mot Varberg och tog ledigt i några dagar innan det var dags för två dagars utställning i Tvååker. Fredagen så blev Jonna 2:a i valpklass med HP och hennes bror Justin blev BIM-valp. Dagen efter blev det bättre resultat där Justin och Jonna än en gång blev BIR och BIM valp samt deras mamma Alva blev BT-R och deras pappa Kenzo blev BIR.

Nu i helgen var vi på utställning än en gång den här gången i Köping. Resultaten blev riktigt bra och Fornix Justin blev BIR-valp och Fornix Jonna BIM-valp. Fornix Jozo var med också och blev 4:a i valpklass. Det här var sista gången i valpklass eftersom kullen fyller 9 månader nu på onsdag. Mamma Alva var också med på utställningen och blev BT-2.
Tyvärr finns det inte några bilder mer än den på Justin och Jonna i Tvååker tillsammans med domaren Karl-Erik Johansson. Klicka på bilden för full storlek.
------------------------------
bir_bim_valp
2010-08-10
Nu har vi varit i Norrland Svenstavik på en trippel utställning. Vi har haft en mycket trevlig helg med alla whippet vänner.                     
Svenska whippetklubbens resultat.
Isabell BIM senior UK, Härbert BIS veteran UK, Justin BIM junior UK BH-5,Jonna 2:a junior klass UK, Alva BT-3 och Fornix blev BIS uppfödare,
SvVK resultat
Jonna BIR junior CK BIS 3 junior, Justin BIM junior CK, Häbbe 3:a veteran HP, Alva 3:a Ch CK, Jonna o Justin BIS i parklass.
SKK resultat
Jonna 1:a Junior klass HP,Alva 3:a ch CK,Justin 2:a junior,Häbbe 4:a veteran.
Veckan innan var vi på Svenska Whippetklubbens riksutställning där Justin blev BH-R samt BIM-junior 9 månader och en dag gammal och tillsammans med Jonna blev de BIS-par. Klicka på bilderna för full storlek.------------------------------
svik_05 bis_par svik_01
svik_02 svik_03 svik_04
2010-08-12
Vi fick den här bilden från Janet & Jörgen när han blev BIM-junior i Svenstavik
Klicka på bilden för att se den i full storlek.


------------------------------
justin_bim
2010-08-23
Nya fantastiska utställnings resultat
Vi började med att åka till Eskilstuna där Barbara Ruth Smith dömde.
I junior klassen vann Justin med CK och Jozo 2:a med CK. Sedan blev det CERT och BH-2 för Justin.
Jonna vann även hon junior klassen med CK och fortsatte med CERT och BT-3 sedan var det dags med avelsgrupp med pappa Twyborn Big Ben där slutade de som BIR & BIS avelsgrupp.

Efter en trevlig lördag kväll med Janet,Jörgen o Emma med paket ,firande o lite god mat så fortsatte vi till Norrköping på söndagen.
Domare denna dag var Philipe Gallardo från Spanien.
Där började Justin igen att vinna junior klassen med CK  sedan CERT och BH-2 igen sedan var det Isaks tur att vinna veteran klassen med HP och BIM veteran,
Jonna vann junior klassen med CK sedan CERT BT-1 och efter en rysande spännande BIR-BIM final så vann Jonna BIR mot pappa Kenzo.
I finalen blev hon BIG 5.
Alva vann championklassen med CK.
Kenzo hade även då en fin avels grupp som återigen blev BIR & BIS avel.
Jag vill tacka alla fantastiska valpköpare som gör detta möjligt.
Grattis till Janet, Jörgen, Emma, Ann och Stina.
Lite slutresultat efter denna super helg 4 CERT,1 BIR & BIG-5 samt BIM veteran. Tyvärr finns det inga bilder från söndagen.


------------------------------
jozo_2_1008 justin_1008 jozo_1008
jonna_1008 cert
2010-09-22
Nya super resultat av våran lilla Justin 10 månader han fick sitt 3:e CERT  och blev BH-2 på SKK INT i Högbo Bruk, domare Elisabeth Jansson.
Jozo blev 4;jkl bra jobbat Charlie och Ann.

Helgen efter var vi i Sofiero och Laröd på utställning.
Vi har hade en mycket trevlig helg med vänner och massa whippar.
Laröd SvVK, domare Niklas Eriksson Jonna BT-3 BIR junior BIS 4 Junior, Alva BT-5, Justin 1 jkl CK BIM junior, Isabell 1:a veteran klass CK BIM veteran.
Isak 3:a i veteran klass, Häbbe 4:a veteran klass.

Dagen efter i Sofiero blev Uno BIM med CERT och CACIB.
Alva BT-4,Häbbe 2:a veteran klass HP,Isak 3:veteran klass HP,Justin 1 Jkl CK


(Tyvärr saknas det bild från Sofiero där Uno blev BIM så vi lägger med en bild på Uno från Larv i våras då han blev BIR och BIG.)
------------------------------
_MG_8751 _MG_8758 _MG_8769 uno_big
2010-12-24
Förra helgen var vi på stora stockholm och alla tre flickorna var med. Jonna  blev 2:a i juniorklass med CK av 15 hundar. Alva 5:a i championklass med CK och Isabell vann veteranklassen med CK och blev BIM veteran. Fornix Justin blev trea i hanarnas juniorklass med HP även den med 15 deltagande hundar. Fornix Jolina slutade 4:a i juniorklassen. Vår uppfödargrupp blev 2:a med HP av fyra grupper. Jonna och Justin gick i en avelsgrupp med pappa Kenzo och blev både BIR och BIS-R.

I och med detta kan vi sammanfatta detta fantastiska utställningsår.
Alva slutar som 6:a på tiklistan och har ett BIR och svenskt championat under året.
Jonna blir 3:a på debutanttiklistan (14:e totalt) med 2 CERT och ett BIR under året jämte flertalet BIR valp och BIR junior och BIS-valp.
Isabell blir 3:a på årets veterantiklista.
Fornix Justin blir 2:a på årets debutanthanlista (13:e totalt) med 3 CERT och både BIR och BIM valp samt BIS och BIM junior.
Fornix Härbert blir 7:a på årets veteranhanlista och Fornis Isak 13:e på samma lista. Per-Mobile Topflighter Uno blir 30:e bästa hane med både BIR och BIM vinst under året. Totalt har 101 hanar och 123 tikar placerat sig som bästa hane respektive bästa tik under året.

------------------------------